Ventiškiai dalyvavo cepelinų virimo čempionate
Daugiau kaip 700 cepelinų su grybų, varškės, morkų ir mėsos įdarais, įvairiais padažais - tiek jų išvirta šeštadienį Gargždų Minijos slėnyje vykusiame Gargždų festivalyje. Jo metu pirmą kartą buvo surengtas Lietuvos cepelinų virimo čempionatas. Jame dalyvavo ir komanda iš Šilutės rajono.
Čempionate varžėsi 12 komandų iš įvairių Lietuvos kampelių. Tarp jų – ventiškių „Šūstros bulvės“, suburta vietos gyventojos Antaninos Jokaitienės. Ji gamino tradicinius cepelinus su mėsos įdaru ir baltuoju padažu su spirgučiais. Kiekviena komanda turėjo išvirti po 52 cepelinus. Ventiškiai jų išvirė virš 120 ir neliko nė vieno. „Buvo galima dar virti ir virti. Jų būtų buvę vis tiek negana. Nieko „mandro“ nedarėme. Tradiciniai cepelinai. Šventės dalyviams jie tikrai patiko. Komandai organizatoriai davė po 50 eurų ir po bulvių maišą. Tai buvo paskata dalyvauti. Nereikėjo visko pirkti iš savo kišenės. Norėjome padaryti cepelinus su žuvies įdaru, bet tinkamos – žiobrio - negavome. Iš jo darome ne tik cepelinus, bet ir balandėlius“, - kalbėjo komandos šefė A. Jokaitienė.
Anot organizatorių, kompetentinga komisija vertino dalyvių lauko virtuvių įvaizdį ir estetiką, cepelinų ir padažų skonio savybes. Po pateikimo komisijai, cepelinais buvo vaišinami šventės dalyviai ir žiūrovai. Geriausia pripažinta komanda - „Dzūkų spirgai“ iš Lazdijų, II vieta atiteko „Gargždų miesto bendruomenei“, o III paskirta komandai „Amatukai“ iš Veiviržėnų. Specialųjį prizą gavo ir Gargždų jaunimo komanda.
Ventiškiai ketina ir kitąmet dalyvauti minėtame čempionate, aišku jei tik jis bus organizuojamas.