Projekto „Žuvų turgūs ir smulki pakrantės žvejyba“ įgyvendinimas
Šilutės turizmo informacijos centras kartu su Šilutės rajono savivaldybės administracija bei kitais partneriais vykdo projektą „Fish markes and small coastal fishery“ („Žuvų turgūs ir smulki pakrantės žvejyba“). Pagrindinis tarptautinio projekto partneris ir iniciatorius yra Vokietijos Greifsvaldo Universitetas bei Vokietijos Priešakinės Pomeranijos ekonominės plėtros korporacija. Šio projekto tikslas - pagalba Pietų Baltijos pakrantės žvejams, žuvininkystės ir turizmo įmonėms, siekiant išsaugoti senąsias regiono žvejybos tradicijas bei žvejų kulinarinį paveldą, siekiant tam pritaikyti uostų ir prieplaukų infrastruktūrą, organizuojant edukacines programas ir viešinimą.
Šilutės turizmo informacijos centro darbuotojai projekto metu organizavo dviejų dalių seminarą – praktinius mokymus, skirtus Šilutės rajono maitinimo įstaigų darbuotojams. Į pirmąjį seminarą buvo pakviesti minėtų įstaigų administracijos darbuotojai. Seminaro metu Klaipėdos universiteto dėstytojas – lektorius Edgaras Vaškaitis pristatė projekto ženklą „My fish“, jo reikšmę bei naudas mūsų rajonui. Seminaro metu lektorius supažindino su galimybėmis praplėsti maitinimo įstaigų vykdomą veiklą bendradarbiaujant tarpusavyje, panaudojant įvairias rinkodaros strategijas bei senąsias Šilutės krašto žvejybos tradicijas.
Antrojoje mokymų dalyje dalyvavo maitinimo įstaigų virėjai bei virtuvių šefai. Mokymai vyko virtuvės studijoje „Čiop Čiop“ Klaipėdoje. Mokymus vedė profesionalus bei kvalifikuotas virtuvės šefas Gediminas Albrechtas. Virtuvės studijoje virėjai ne tik išbandė naujus patiekalų iš Pietų Baltijos regiono žuvies receptus, bet ir buvo įkvėpti kurti naujus patiekalus, naudojant Šilutės krašto žvejų kulinarinį paveldą savo darbo vietose.