„Moterų seklyčia“ vaišinosi cepelinais
Nuo 2014 metų kiekvieną pirmąjį vasario sekmadienį švenčiama pasaulio cepelinų diena. Tą dieną paminėjo ir klubas „Moterų seklyčia“.
Būrelis moterų cepelinais su mėsa vaišinosi valgykloje „Šyša“. Šilutiškės džiaugėsi ne tik skaniais pietumis, bet ir šeimininko Modesto Vilko gera širdimi.
Pasaulio cepelinų dienos iniciatorius – JAV gyvenantis išeivis iš Lietuvos Jonas Vaičiūnas. Šią dieną visi raginami kartu su šeima gaminti ir skanauti cepelinus.
Lietuvoje cepelinai atsirado maždaug XIX ir XX amžių sandūroje, tikėtina, kad Žemaitijoje, kur jie atkeliavo iš vokiškosios Mažosios Lietuvos. Vėliau cepelinai tapo įprastu patiekalu ir kituose Lietuvos kraštuose. Cepelinai gali būti gaminami iš virtų arba žalių tarkuotų bulvių ir mėsos, varškės arba grybų įdaro.