5 lengvi pusryčių receptai geram rytui
Ar žinote, kad pusryčiai laikomi pačiu svarbiausiu dienos patiekalu? Juk jie suteikia toną ir gali nustatyti ritmą likusiai dienai. Dažnas žmogus jau iš lovos išlipa alkanas, o kur dar poreikis jėgoms, kad pavyktų būti produktyviems iki pietų laiko?... Tačiau rytas yra toks dienos metas, kada laiko sąnaudas pasiruošimui norisi kuo labiau sumažinti. Dėl to pristatome 5 lengvus, bet labaaaaai skanius, greitai paruošiamų pusryčių receptus.
1.Apvirti kiaušiniai ant skrebučio su avokadu ir feta (6-9min)
Ko reikės:
- Baltojo vyno acto – 2 šaukšteliai
- 2 kiaušinių
- Avokado
- 50g fetos
- Prieskonių (pagal skonį, galima čili)
- Citrinų sulčių
- Riekės duonos skrebučiams
Kaip gaminti?
Kiaušiniai
- Į puodą įpilate vandens ir acto.
- Vandenį užvirinate
- Kai vanduo užverda, ugnį prisukite iki tol, kad vanduo tik lengvai virpčiotų
- Išmaišykite vandenį, kad pasklistų actas
- Įdaužkite abu kiaušinius ir virkite dvi su puse minutės
Tuo pat metu pradėkite skrudinti skrebučius. Kol skrebučiai skrunda, o kiaušiniai verda – mažame bliūdelyje sutrinkite avokadą ir fetos sūrį. Ant viršaus, pagal skonį, barstykite prieskonius ir užšlakstykite citrinos sulčių.
Ant skrebučio užberkite visą gautą mišinį, o ant viršaus uždėkite kiaušinius.
2.Bananiniai blynai (be glitimo) (7-10min)
Ko reikės:
- Bananas
- 2 kiaušiniai, plakti
- Žiupsnelis kepimo miltelių (be glitimo)
- Vanilė (pagal skonį)
- Šaukštelis aliejaus
- Riešutai
- Uogos arba kiti pagardai
Kaip gaminti?
Viskas yra labai paprasta. Dubenėlyje sutrinkite vieną bananą iki kol jis pavirs į košę. Įmaišykite plaktą kiaušinį bei kepimo miltelius. Po to įberkite ir išmaišykite vanilę.
Tada reikia įkaitinti keptuvę (ant vidutinės ugnies) ir jos vidų patepti aliejumi. Kada keptuvė įkaista, suformuokite du (arba daugiau) blynus keptuvėje. Apkepti turėtų reikėti 1-2 minučių kiekvienai pusei, tačiau stebėkite procesą.
Blynus pagardinkite riešutais ir uogomis arba šokoladiniu kremu...
3.Kruasanai su plakta kiaušiniene (9-10min)
Ko reikės:
- Daug kiaušinių (tarp 6 ir 10 vienetų)
- Sūrio, kurį tarkuosite (tarp 80 ir 200 gramų)
- Pieno
- Kruasanų arba panašaus tipo bandelių
- Šiek tiek laiškinių česnakų
- Prieskonių (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Įmušate kiaušinius į dubenį, juos suplakate. Tada į plaktų kiaušinių mišinį suberiate tarkuotą sūrį, įpilate pieno bei suberiate prieskonius. Kai mikstūra kiaušinienei paruošta, supilate ją į puodą ir verdate iki norimos būklės. Tada į mikstūrą suberiate laiškinį česnaką. Kol viskas kaista, prapjaukite kruasanus ir kiaušinienę įkraukite į vidų.
PATARIMAS: prieš dedant kiaušinienę į kruasanus, pastaruosius pašildykite mikrobangų krosnelėje. Ją įsigyti galite čia - https://www.varle.lt/mikrobangu-krosneles
4.„Saulėtas“ glotnutis (3-6 min)
Ko reikės:
- Pusės litro šaltų morkų sulčių
- 200 gramų ananasų (konservuotų arba šviežių)
- Stambiai pjaustytų bananų
- Truputėlį imbiero (nuskusto)
- Anakardžių riešutų (apie 20g)
- Sultys iš vieno laimo arba geltonosios citrinos
- Blenderio
Kaip gaminti?
Visus ingredientus reikia suberti į blenderio indą ir blenderiuoti iki kol susidarys tiršta masė. Šį gėrimą galima vartoti iškart, arba, padėjus šaltai, išgerti vėliau. Jo stovėjimo laikas – iki 24h.
5.Smaližiaus jogurtas su vaisiais ir riešutais (4-7min)
Ko reikės:
- Vanilinio jogurto (vienas 200g indelis, gali būti ir su skoniu – kaip tik patinka jums)
- 1 griežinėliais supjaustytas bananas
- Arbatinis šaukštelis moliūgų sėklų
- Sauja uogų (gali būti daugiau arba mažiau – priklauso nuo skonio)
- Saulėgrąžos (pasirinktinai)
- Trys arbatiniai šaukšteliai trintų ir maišytų (arba vienodų) riešutų
Kaip gaminti?
Paprasčiau ir būti negali. Į indelį suberiate jogurtą, ant viršaus beriate bananus ir uogas. Galiausiai viską užbaigiate sėklomis ir riešutais.