Šiuolaikiška virtuvės įranga: kokias naujoves verta išbandyti?
Šiais naujųjų technologijų laikais turime galimybę mėgautis vis funkcionalesniais, patogesniais ir paprasčiau naudojamais įrenginiais. Naujovės ypač palietė virtuvės įrangą – net ir labai seniai žinomi ir kasdienybėje naudojami prietaisai dabar stebina papildomomis funkcijomis, o ką jau kalbėti apie naujus sprendimus. Kviečiame susipažinti su populiariausiomis naujovėmis – galbūt joms įkvėps naujiems eksperimentams virtuvėje.
Duonkepės
Laikai, kuomet duona buvo kepama krosnyje, jau seniai praeityje – jei patys norite išsikepti tokį produktą, paprasčiausiai užtenka įsigyti kompaktišką duonkepę. Ji pati išmaišys ir suformuos tešlą, tad Jums beliks laukti rezultatų. Šiuo atveju galėsite eksperimentuoti su įvairiais skoniais, išbandydami tiek sveikesnius, tiek ir Jūsų pačių patobulintus receptus. Išėmus maišymo menteles, tokį prietaisą galima pritaikyti ir bandelėms, sausainiams ar kitiems panašiems gardėsiams.
Indukcinės kaitlentės
Nors tokie įrenginiai rinkoje yra ne vienerius metus, vis dar ne kiekvienas yra susipažinęs su tokių kaitlenčių galimybėmis. Pagrindinis jų išskirtinumas yra tas, jog gaminimo metu šildomas pats indas, o ne kaitinimo zona – dėl to galima atrasti daugybę papildomų privalumų. Visų pirma, puodas šilti pradeda iš karto, vos tik kaitlentė yra įjungiama, tad tokie įrenginiai yra ypač efektyvūs ir ilgalaikėje perspektyvoje padeda nemažai sutaupyti.
Jei maistas išsilieja, jis nepridega – taip užtikrinama paprastesnė priežiūra. Kadangi kaitinimo vieta išlieka vėsi, ženkliai sumažėja nusideginimo rizika. Verta paminėti, jog ši technologija yra pritaikoma ne tik įmontuojamoms, bet ir kompaktiškoms, ant stalo pastatomoms ir vieną kaitvietę turinčioms kaitlentėms – spauskite čia, jei norite su jomis susipažinti.
Funkcionalios orkaitės
Kalbant apie šią pagrindinę maisto gaminimo įrangą, verta išskirti ne tik indukcijos technologiją – šiuolaikinės orkaitės taip pat buvo praturtintos papildomomis funkcijomis, užtikrinančiomis dar paprastesnį ir patogesnį naudojimą. Itin daug dėmesio susilaukia savaiminio išsivalymo funkcija, kuri gerokai palengvina jų priežiūrą – dažnu atveju iš orkaitės vidaus tereikia pašalinti pelenus. Konvekcija ir grilis padeda mėgautis tolygiai iškepusiais patiekalais su traškia plutele, o galimybė maistą gaminti garuose leidžia dažniau paieškoti sveikesnių patiekalų alternatyvų. Tačiau gamintojai pasiruošę Jus nustebinti ir kitais ne mažiau naudingais privalumais.
Karšto oro gruzdintuvės
Apie gardžias keptas bulvytes pasvajoja ne vienas iš mūsų, tačiau prisiminę, kiek daug kalorijų turi toks patiekalas, tokias svajones stengiamės įgyvendinti kaip įmanoma rečiau. Visgi, jei naudosite šiuolaikiškas karšto oro gruzdintuves, šį maistą į savo racioną galėsite įtraukti kur kas dažniau. Tokie prietaisai labai greitai įkaista, tad aliejaus galima atsisakyti – visgi, dažniausiai patariama pasirinkti sveikesnes alternatyvas ir tokiu aliejumi bulvytes apipurkšti. Verta paminėti ir tai, jog tokios gruzdintuvės gali būti pritaikomos kai kurioms daržovėms, vaisiams ir praktiškai bet kuriai mėsai. Jas įsigyti galėsite Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę čia.
Maisto atliekų smulkintuvai
Siekiant, kad visi darbai virtuvėje klostytųsi kaip įmanoma sklandžiau, verta pagalvoti ir apie mažiau populiarius, tačiau taip pat labai naudingus prietaisus. Vienas iš tokių yra maisto atliekų smulkintuvas. Tokie prietaisai yra montuojami po kriaukle ir efektyviai susmulkina visus maisto likučius – dėl to neužsikemša nei plautuvė, nei kanalizacija. Jei manote, kad paprasčiau būtų didesnes atliekas išmesti į šiukšliadėžę, pabandykite šiukšlių neišnešti kelias dienas – nemalonus aromatas turėtų priversti pagalvoti apie pokyčius.
Tarp šių prietaisų tikrai surasite bent kelis, kuriuos norėsis pritaikyti ir savo virtuvėje. Tačiau gamintojai ir toliau nestovi vietoje – tik laiko klausimas, kada šį sąrašą galėsime praplėsti dar funkcionalesne įranga.