Ką galima pagaminti iš skirtingų rūšių miltų?
Miltai – tai tas produktas, kurį dievina daugelis asmenų. Be šio ingrediento neįsivaizduojame blynų, pyragų, sausainių ir įvairių kitų kepinių, kuriais mėgaujamės nuolatos. Visgi, pasaulyje vis daugėja žmonių, kurie netoleruoja glitimo. Laimei, dabartinė rinka siūlo daugybę alternatyvų, padedančių mėgstamais patiekalais mėgautis net ir alergijų turintiems žmonėms. Miltai be glitimo jau glūdi daugybės parduotuvių lentynose. Visgi, svarbu paminėti, jog egzistuoja nemažai kitų variantų, iš kurių galima gaminti itin skirtingus patiekalus. Kukurūzų, kokosų, ryžių, avinžirnių miltai atsiduria vis daugiau asmenų virtuvėse. Bionaturalis siūlo išties platų šių produktų asortimentą, tačiau, pirmiausiai, svarbu žinoti, ką iš jų galima pasigaminti?
Miltų be gliuteno ypatumai
Miltai be gliuteno – tai puiki alternatyva alergijų ar netoleravimo požymių turintiems žmonėms. Vertėtų paminėti, jog į tai įeina ir aukščiau minėtos šio produkto rūšys. Pavyzdžiui, kukurūzų miltai savo sudėtyje taip pat neturi glitimo. Visgi, kiekvienas pasirinktas variantas skiriasi tiek savo maistine verte, tiek tuo, ką iš pastarojo galima pagaminti. Kita vertus, šiuolaikiniai miltai be glitimo jau yra ištobulinti pakankamai, jog jais pavyktų pakeisti daugelį žmonių mėgstamų patiekalų. Tačiau, kai kuriuos variantus, geriausiam rezultatui pasiekti neretai tenka maišyti su kitais šios srities produktais. Bet kokiu atveju, miltai be glitimo suteikia galimybę pagaminti daugybė mėgstamų patiekalų. Pastaruosius galite naudoti keksiukams, blynams, vafliams, pyragams, padažams. Pavyzdžiui, avinžirnių miltai puikiai tiks užtepėlėms, grikių – sausainiams. Kokosų miltai pagardins Jūsų sriubas, troškinius, tiks ir varškės apkepui, keksiukams.
Ryžių miltai – dar viena alternatyva glitimui
Nors anksčiau jau aptarėme dalį miltų rūšių, savo sudėtyje neturinčių glitimo, egzistuoja ir dar vienas ganėtinai populiarus variantas. Iš pastarojo galima pagaminti išties skanių patiekalų, kurie pagelbės atrasti naujų, dar neregėtų skonių. Ryžių miltai yra itin dažnai naudojami Azijoje, tačiau vis labiau prigyja ir Lietuvoje. Jų dėka, galite pasigaminti išties skanius blynelius, kuriuos pagardinsite norimais įdarais. Vertėtų paminėti ir daugelio mėgstamą bananų duoną, kurios gamybai įmanoma naudoti ryžių miltus. Tai gali tapti puikiais pusryčiais, desertu ar užkandžiu bet kuriuo dienos metu. Ryžių miltai suteikia ir daugiau galimybių. Iš jų galima pagaminti įvairius sausainius, keksiukus, virtinukus, vaflius, pyragus. Norintys sūresnių patiekalų, šį produktą galės panaudoti balandėlių, plovo, įvairių troškinių gamyboje.
Avižinių miltų receptai
Avižiniai miltai – itin populiarus variantas mūsų šalyje, iš kurio galima pagaminti išties daug skanių bei skirtingų patiekalų. Nors pastaruosius žmonės dažniausiai naudoja blynams arba vafliams, vertėtų atminti, kad šis produktas tinka ir pyragų, varškėčių, sausainių gamybai. Be to, kai kurie asmenys iš jų gamina ir kibinus bei duoną. Avižiniai miltai patiekalus ne tik sutirština, tačiau suteikia šiems daugiau drėgnumo. Taipogi, jų sudėtyje gausu skaidulų, kurios pagelbės turintiems tam tikrų virškinimo problemų. Avižų miltai pasižymi daug geresne sudėtimi, nei kiti žmonėms įprasti pirkiniai. Dėl šios priežasties, vertėtų apsvarstyti pakeisti jais senuosius arba bent jau retkarčiais įtraukti naują variantą į kai kuriuos receptus.
Bet kokiu atveju, kaip galite matyti – rinkoje jau egzistuoja daugybė skirtingų miltų rūšių. Dėl šios priežasties, kiekvienas asmuo atras jam tinkamiausią variantą, tiek skonio, tiek maistingumo atžvilgiu. Dabartiniais laikais, mėgstamų patiekalų atsisakyti nebereikia net ir glitimo netoleruojantiems žmonėms. Parduotuvių lentynose jau gausu alternatyvų, padėsiančių tęsti įprastą rutiną virtuvėje. Bionaturalis siūlo išties kokybiškus, įvairių rūšių miltus, kurie pradžiugins Jūsų skonio receptorius.