Kaip greitai atšildyti mėsą per 5 minutes: elementarus metodas
Papasakosime, kaip tinkamai atitirpinti mėsą, kad negaištumėte daug laiko.
Teigiama, kad patikimiausias atitirpinimo būdas - šaldytuve arba šaltame vandenyje. Tačiau, kad kiaulienos, vištienos ar jautienos gabalas taptų tinkamas gaminti, teks palaukti kelias valandas. Kaip geriau atitirpinti mėsą, jei nėra laiko.
Kaip atitirpinti mėsą mikrobangų krosnelėje
Patyrusios namų šeimininkės sako, kad šis būdas yra greičiausias, tačiau jis turi niuansų. Taip atitirpinant kai kurios skerdenos dalys tiesiog atšyla, o kitos pasirodo esančios šiek tiek paruoštos.
Tačiau, nepaisant šio ypatumo, gyvenimo patarimas, kaip greitai atitirpinti kiaulieną (ar bet kurį kitą gyvūną) mikrobangų krosnelėje, yra pats sėkmingiausias, jei rezerve nėra ilgų valandų.
Tereikia įdėti skerdenos gabalą į mikrobangų krosnelei tinkamą gilų indą ir įjungti atitirpinimo režimą. Jei jo nėra, pakaks pasirinkti švelniausią gaminimo režimą ir nustatyti laikmatį 10 minučių. Po šio laiko gausite minkštą kiaulienos, jautienos ar vištienos gabalą.
Kaip greitai atitirpinti mėsą be mikrobangų krosnelės
Jei dėl kokių nors priežasčių nenorite naudoti mikrobangų krosnelės, paimkite paprastą stalo actą.
Technologija tokia:
Išimkite skerdeną iš pakuotės ar maišelio;
įdėkite į dubenį;
gausiai užpilkite acto;
palikite 10-20 minučių.