Lengvai vakarienei – 3 vegetariški patiekalai

2024-07-01, Pranešimas spaudai

Svajojate apie gardžią, sočią, bet sunkumo jausmo nekeliančią vakarienę? Esate vegetaras, o gal tiesiog nenorite mėsos? Tokiu atveju šis straipsnis – kaip tik jums. Atrinkome tris puikius receptus ir tikimės, kad šie vegetariški patiekalai atsiras jūsų valgiaraštyje ir gal net ne vieną sykį.

Brokolių sriuba su čederio sūriu

Tikriausiai sutiksite, kad po įtemptos dienos pasimėgauti skania sriuba – tikrų tikriausia palaima. Šis patiekalas yra itin paprastai pagaminamas ir, svarbiausia, labai gardus. Išmėginkite.

3 porcijoms jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio brokolio;
  • ½ vidutinio dydžio žiedinio kopūsto;
  • 1 l daržovių sultinio;
  • 1 kubeliais supjaustytos morkos;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 1 nedidelio susmulkinto svogūno;
  • 1 lauro lapo;
  • 1 ½ v. š. miltų;
  • 70 g tarkuoto čederio sūrio;
  • pusės skardinės kokosų pieno;
  • 1 v. š. smulkinto čiobrelio;
  • žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių, čili pipirų, druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia į puodą supilkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Pakaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
  2. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas ir čiobrelius. Viską pakepinkite 8 min. Tada suberkite miltus ir maišydami viską pakepinkite dar 2 min.
  3. Į puodą supilkite sultinį ir sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą. Viską virkite 10 min, kol žiedinis kopūstas suminkštės.
  4. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Jei sriuba atrodo per tiršta – įpilkite šiek tiek vandens.
  5. Tada į trintą sriubą sudėkite smulkintą brokolį, lauro lapą, prieskonius. Pavirkite 10 min.
  6. Išimkite lauro lapą. Tada, trintuvu vėl pertrinkite sriubą. Tiesa, nedideli brokolio gabalėliai gali likti – jie suteiks patiekalui daugiau tekstūros.
  7. Galiausiai į sriubą supilkite kokosų pieną ir sūrį. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol sūris išsilydys. 
  8. Štai ir viskas – vegetariška brokolių sriuba su čederio sūriu jau pagaminta. Linkime skanios vakarienės!

 

Graikiškos virtuvės inspiruotos salotos su makaronais

Makaronų salotos – lengvas, tačiau sotus patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei. O cinkelio jam suteiks skoniai, įkvėpti graikiškos virtuvės tradicijų.

2 porcijoms jums reikės:

  • 200 g mėgstamų trumpų makaronų;
  • 60 g konservuotų avinžirnių;
  • 70 g fetos sūrio;
  • 2 nedidelių agurkų;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 100 g vyšninių pomidorų;
  • 10 g šviežių žolelių  (pvz. baziliko, krapų, raudonėlio)
  • 1 vidutinio dydžio paprikos;
  • 30 g alyvuogių be kauliukų;
  • 10 g marinuotos chalapos paprikos;
  • 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio čili dribsnių;
  • saujos kedro riešutų.

Padažui:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 v. š.  raudonojo vyno acto;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 v. š. tahini (sezamų pastos);
  • 1 v. š. dižono garstyčių;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia pasigaminkite padažą. Dubenėlyje sumaišykite visus nurodytus ingredientus iki kol masė taps vientisa.
  2. Išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
  3. Kol makaronai verda, pradėkite ruošti salotas. Supjaustykite svogūną, susmulkinkite žoleles. Sudėkite į dubenį, kartu su čili dribsniais ir kedro riešutais.
  4. Keptuvėje (ant vidutinės kaitros) pakaitinkite alyvuogių aliejų. Tada jį užpilkite ant svogūnų ir žolelių mišinio ir išmaišykite. Šis procesas padės atsiskleisti skoniams.
  5. Į dubenį sudėkite išvirusius makaronus, kubeliais pjaustytą agurką, perpus perpjautus pomidoriukus, avinžirnius, alyvuoges, juostelėmis pjaustytą papriką, susmulkintą chalapos papriką. Viską apibarstykite fetos sūriu.
  6. Galiausiai, ant salotų užpilkite padažą.

Daržovių apkepas su sūriu

Straipsnio pabaigoje norime pasiūlyti dar vieną gardų receptą. O geriausia tai, kad jį pagaminti – itin paprasta.

2 porcijoms jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio cukinijos;
  • 2 vidutinių pomidorų;
  • 50 g maltų džiūvėsėlių;
  • 130 g pievagrybių;
  • 40 kietojo sūrio;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio džiovintų petražolių ir kitų mėgstamų prieskoninių žolelių;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Daržoves ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
  2. Skardos dugną patepkite alyvuogių aliejumi. Tada dėliokite daržovių griežinėlius, juos vis pakaitaliodami. Viską apibarstykite prieskoniais.
  3. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Jį sumaišykite su petražolėmis ir džiūvėsiais. Šį mišinį užbarstykite ant daržovių.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 25–30 min. kol apkepas apskrus. Skanaus!

Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!