Restoranai Lietuvoje, kuriuos privalote aplankyti

2015-06-23, Barbora Grigaliūnaitė, www.londoniete.lt
 Kukurūzų miltų blyneliai su vaniliniais ledais restorane „Stebuklai
Kukurūzų miltų blyneliai su vaniliniais ledais restorane „Stebuklai" © Restorano „Stebuklai" Facebook nuotr.
Daugybę metų Lietuva tikrai negarsėjo išskirtine virtuve ar talentingais šefais. Tačiau paskutiniu metu atsiranda vis daugiau ir daugiau idomių, daug žadančių žmonių, kuriems maistas yra svarbi gyvenimo dalis. Nepamirškime ir lietuvaičių, kurie, pakeliavę po pasaulį ir įgiję patirties, grįžo atgal tam, kad savo žiniomis bei kūrybinėmis idėjomis maisto srityje galėtų dalintis gimtinėje.

Kitą kartą, kai lankysitės Lietuvoje, „Londonietė” siūlo būtinai užsukti į šiuos penkis puikius, tiesa, labai skirtingus, restoranus, kurie abejingų nepaliks nė vieno. 

Restoranas 1 DUBLIS Vilniuje

1dublis Facebook nuotr.

Sostinės stoties rajone įsikūrusiam restoranui „1 DUBLIS” vadovauja vienas jauniausių bei talentingiausių lietuvių šefų. Ši vieta – bene jaunatviškiausia bei moderniausia iš visų Lietuvos restoranų. 

Restorano savininkas bei virtuvės vadovas Deividas Praspaliauskas siekia lietuvaičius supažindinti su visiškai kitokia valgymo koncepcija. Pasak D. Praspaliausko, maiste atsispindi žmonių išgyvenimai, emocijos, nuotaikos. Kasdienę vakarienė restoranas siūlo iškeisti į naujų skonių ir netikėtų išgyvenimų kelionę.

1dublis Facebook nuotr.

1dublis Facebook nuotr.

Restoranas nenori prisirišti prie jokios šalies virtuvės ar stiliaus. Tai maža erdvė, talpinanti vos 25 svečius. Restoranas veikia dviejų vakarienių principu, todėl rezervuoti staliuką būtina. 

Daugiau informacijos čia.

„Šturmų žuvies" restoranas Ventės Rage

sturmusvyturys.lt nuotr.

Tai vienintelis Lietuvoje tikrai šviežios žuvies restoranas, kuriame nerasite tradicinio meniu. Šturmų žuvies restorano vidus itin asketiškas ir paprastas, nes visas dėmesys skiriamas maisto kokybei. „Kiekvieną dieną žvejai išplaukia į marias ir tik nuo marių Maumo ir žvejų sėkmės priklauso, kas atsidurs kasdien keičiamame restorano meniu", - teigia restorano savininkai.

sturmusvyturys.lt nuotr.

Kiekvienos dienos laimikis yra išdėliojamas ant ledo, o klientai patys gali pasirinkti, kurią žuvį jų akyse paruoš ir židinyje iškeps restorano virėjas. Restoranas įsikūręs ypatingai gražioje Lietuvos vietoje, Ventės Rage, todėl ypač tiks apsilankyti su iš užsienio viešinčiais draugais.

Daugiau informacijos čia.

sturmusvyturys.lt nuotr.

Monte Pacis" restoranas Pažaislio vienuolyne Kaune

montepacis.lt nuotr.

„Monte Pacis" restorano virtuvei vadovauja ne viename geriausiame Londono restorane dirbęs Ernestas Viršilas – santūrios, subtilios ir švarios estetikos gerbėjas. Jo ruošiamų patiekalų stilius – šiuolaikinėmis ir moderniomis technologijomis išpildyta klasika. 

„Saikingas atstumas nuo visko perpildyto miesto centro, gražios gamtos apsuptis, istorinis pastatas, šiuolaikine įranga ir technologijomis aprūpinta virtuvė, nuosavas daržas – būtent tokiose vietose įkurti geriausi pasaulio restoranai. Pažaislio atveju – tai ne tik prižiūrėtas istorinis pastatas, bet ir unikalus derinys – šiuolaikinis servisas jau kelis šimtmečius veikiančiame vienuolyne,” – su užsidegimu ir kūrybiniu polėkiu kalba virtuvės šefas ir kviečia pasimėgauti jo kūryba.

Restorano šefas Ernestas Viršilas. montepacis.lt nuotr.

Pažaislio vienuolynas – nepaprasto grožio vieta, ypač tinkanti paminėti svarbioms šventėms. Dėl iškilmingos aplinkos, čia dažnai vyksta įvairūs renginiai ir festivaliai. Tai tikrai vienas iš gražiausių Lietuvos restoranų, kurio šefas maloniai nustebins klasikinės modernios virtuvės patiekalais.

montepacis.lt nuotr.

Daugiau informacijos čia

Restoranas Stebuklai" Vilniuje

„Stebuklai" Facebook nuotr.

Ne veltui virtuvės šefas Martynas Praškevičius šiemet pripažintas pačiu geriausiu visoje Lietuvoje. Pripažintas dėl kūrybiškų, drąsių bei originalių patiekalų, kuriais galite pasimėgauti Vilniaus centre įsikūrusiame jo vadovaujamame restorane „Stebuklai".

Patogi, šviesi restorano erdvė, jaukūs, minkšti baldai ir išskirtinis mėsos ir žuvies karpačo, tartarų pasirinkimas. Puikus mėsos patiekalų pasirinkimas, išradingas pusryčių meniu: amerikietiški blynai su klevų sirupu ir žemoje temperatūroje virti kiaušiniai. 

Apsilankę „Stebukluose”, visuomet rasite puikų maisto bei gėrimų meniu, o aplinka ir kiekviena detalė tiesiog keri estetiškumu bei stilingumu.

„Stebuklai" Facebook nuotr.

Daugiau informacijos čia.

Restoranas Sweet Root" Vilniuje

sweetroot.lt nuotr.

Šis, gražiame Vilniaus Užupio rajone įsikūręs restoranas save apibūdina kaip atvirą, subtilų ir paprastą. Neįpareigojantis, švelnus restorano interjeras tarsi sako, kad čia visas dėmesys bus skirtas maisto produktams bei patiekalų kokybei. 

Sezoniškas, metų laikų ritmą atspindintis meniu yra gausiai praturtintas vietiniais, kartais nepelnytai užmirštais produktais.

„Sweet Root” savininkai pasakoja, kad restorano istorija prasideda nuo maisto, meilės jam bei pokalbio žavesio, patirto vakarienės metu. „Tikime maisto ir žmogaus draugyste. Mums ji - labai graži ir stulbinamai intriguojanti. Ji jungia, įkvepia, įpareigoja, moko.”

sweetroot.lt nuotr.

Daugiau informacijos čia.

 


Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!