Šokių klubas „Dakota“ tarptautiniame festivalyje „Visagino country 2015“

2015-08-27, Šokių klubo „Dakota" informacija

Kasmet, tradiciškai, rugpjūčio viduryje, šiemet rugpjūčio 21-­22 dienomis, nuostabiame Aukštaitijos gamtos kampelyje, ant vaizdingo ežero kranto įsikūręs miestas Visaginas tampa kantri muzikos sostine, kur dvi dienas ir naktis skamba gyvai atliekama muzika. „Visagino country” – vienas didžiausių tokio pobūdžio festivalių Rytų Europoje, pelnęs tarptautinį pripažinimą ir garsinantis Lietuvos vardą toli už jos ribų. Festivalyje skamba gyvai atliekama įvairių žanrų kantri muzika.  Šiemet festivalyje žibėjo ir pasaulinio garso, ir mažiau žinomos kantri muzikos žvaigždės iš Lietuvos, Vokietijos, Australijos, JAV, Švedijos, Danijos, Latvijos...

Organizatoriai pasirūpino, kad būtų įdomu ne tik pagrindinių koncertų metu, bet ir laisvu laiku tarp jų. Festivalis tradiciškai prasidėjo Visagino gatvėmis judančiu motorizuotu kantristų paradu. Įvairių mašinų, papuoštų kantri stiliumi, motociklų gausmas – tai signalas, kad festivalis jau prasideda.

Vos tik muzikantai atvažiuoja į stadioną, scenoje skamba pirmieji kantri muzikos akordai ir sceną užvaldo jaunieji kantristai. Prasideda vaikų ir jaunimo projektas „Kantri viltys“, kuriame dalyvauja jaunieji dainininkai ir kantri šokėjai iš Vilniaus, Mažeikių, Visagino ir kitų Lietuvos miestų. Festivalis daug metų kantri bacilą bando skleisti ne tik tarp jaunųjų atlikėjų, bet ir tarp suaugusiųjų įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Čia kuriasi Kantri klubai su savais šerifais.  Miesto amfiteatre  kantri klubai organizuoja nemokamą koncertą . Šiame koncerte koncertavo grupės „Karčema“ muzikantai.

Festivalio teritorijoje dieną ­ naktį šurmuliuoja prekybinė mugė, linijinius šokius demonstruoja ir žingsnelių moko linijinių šokių grupių šokėjai, gražų kūną ir sportiškumą demonstruoja Lietuvos aerobikos klubų auklėtiniai.

Šilutės kantri šokių klubai „Salūnas „ ir „Dakota“  vadovaujami Remintos Stoškuvienės ne kartą yra pristatę koncertinę programą  šiuose festivaliuose. Šiemet vėl po 4 metų pertraukos teko garbė savo koncertinę programą šiame festivalyje pristatyti šokių klubui „Dakota“ ( vad. Reminta Stoškuvienė).  „Dakotos“ merginos 2 dienas šokdamos didžiojoje scenoje  tarp garsių muzikos atlikėjų sulaukė begalę aplodismentų ir pagyros žodžių.

 „Neapsakomas jausmas šokti tokioje scenoje tūkstantinei žmonių miniai.....“ – kalbėjo vadovė Reminta. Atrodo jog tu gyvuoji kažkokia neapsakoma laisva prerijų dvasia“......čia netrūko energijos, geros nuotaikos ir publikos šėlsmo . Tai buvo geriausia ką mes padarėme- galiu didžiuotis savo „Dakotos“ merginomis......- kalbėjo Reminta.

 Norisi ir kitiems palinkėti atvažiuoti į kitus Visagino country festivalius , patirti laisvės pojūtį ir užsikrėsti kantri muzikos virusu.

Už paramą „Dakotos“ ir „Karčemos“ kolektyvai dėkoja Šilutės savivaldybės administracijai.

 

 


Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!
Apklausa
Kiek suplanavę išleisti vaiko pasiruošimui į mokyklą?