Pirmame šiupinio virimo čempionate varžėsi šilutiškiai
Šeštadienį visi keliai vedė į Priekulę, į vieną iš Mažųjų kultūros sostinių. Šiame miestelyje buvo surengtas pirmasis šiupinio virimo čempionatas. Sumanūs priekuliškiai į draugiją jėgas išbandyti pasikvietė ir kitų Mažųjų kultūros sostinių komandas bei bičiulius, tarp kurių buvo ir Šilutės komanda.
Skirtingai nuo Didžiosios Lietuvos, kur per Užgavėnes nuo seno būdavo kepami riebūs blynai, Mažojoje Lietuvoje ta proga visuomet buvo verdamas šiupinys. Tad ir nutarė priekuliškiai sukviesti į tokias varžytuves. Šeštadienį, spindint skaisčiai pavasario link keliaujančiai saulei, rekonstruotoje buvusioje Priekulės turgaus aikštėje šiupinio virimo čempionate varžėsi 15 komandų.
Į svečius pas priekuliškius atvažiavo komandos iš Mažeikių rajono Ukrinų, Kauno rajono Raudondvario, iš Vilkaviškio rajono Paežerių miestelio, iš kito Mažosios Lietuvos paribio Vilkyškių Pagėgių savivaldybės, dzūkai iš Alytaus rajono Punios, iš Žemaičių Kalvarijos, kaimynai iš Šilutės, Drevernos, Agluonėnų, Bruožių, Derceklių bei Priekulės komandos. Nugalėtojais, vertinant kulinarinius reikalus išmanančiai komisijai, buvo pripažinta Labanoro miestelio komanda atvykusi iš Švenčionių rajono.
Kol virė Užgavėnių šiupiniai, komandos pristatė savo atsivežtas menines programas. Šilutiškiai ant laužo virė tradicinį šiupinį. Jis buvo toks pat skanus kaip kad ir kitų, todėl akimirksniu dingo iš puodo.