Uogos – vienas sveikiausių produktų planetoje

2017-06-03, LRT TELEVIZIJOS laida „Klauskite daktaro“, LRT.lt

Uogų patariama valgyti kuo dažniau. Mokslininkų įrodyta, kad tai – vienas sveikiausių maistų mūsų planetoje. 

Goji uogos – aminorūgščių šaltinis. Be to, jose jausu karotinoidų, reikalingų akims, ir kriptoksantino – antioksidanto. Šių uogų valgymas padeda imuninei sistemai efektyviai dirbti. 

„Tonizuoja organizmą ypač tada, kai esame išsekę ir išvargę, be to, gerina kepenų veiklą ir regėjimą, padeda sergant cukriniu diabetu“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas. 

Šios uogos auga net Lietuvoje, tačiau – tik dygliuotas ožerškis. Nors pastarosios turi gerų medžiagų, tačiau tikrosios goji uogos yra kininis ožerškis. Lietuvoje šiam augalui per šalta. 

Šilauogės panašios į mėlynes, tačiau tai – kitos uogos. Jos  – antioksidantų bomba, turi didelį kiekį medžiagų, kurios padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus. 

„Šilauogės sumažina pavojų susirgti širdies ligomis, katarakta, venų varikoze, hemorojumi, glaukoma, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opomis“, – aiškina gydytojas. 

Štai mėlynės – tris kartus mažesnės už šilauogės, bet panašios tiek išvaizda, tiek skoniu. 

Jos saugo kraujagyslių sieneles sergant diabetu, yra naudingos akims. Daug antioksidantų esama ir braškėse. 


Straipsnio komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!